Menú

Rosa Deltoro. La piel elegida

News

Rosa Deltoro. La piel elegida

Rosa Deltoro. La piel elegida

Rosa Deltoro. La piel elegida

En el CCCC Centre del Carme Cultura Contemporània se inaugura hoy la exposición La piel elegida de Rosa Deltoro, una selección de ilustraciones y patterns para marcas como Oysho, Zara, Mango, Naf Naf, Cortefiel, Hollister o Abercrombie, para la que hemos realizado la imagen gráfica.

“Els estampats o patterns visten la nostra quotidianitat, i aquesta presència constant en la nostra vida, els fa moltes vegades invisibles a la mirada. Flors que ballen entre si, fulles de colors impossibles en harmonia cromàtica, la naturalesa es mostra combinada a través de xicotets motius o rapports que es repeteixen fins a l’infinit.

L’estampat és màgia. Els nostres ulls entrenats per a detectar patrons són enganyats, perceben el tot; una extensió eterna de formes i colors. Aquesta continuïtat sense ruptura tranquil·litza perquè ens acosta a la naturalesa d’on tot sorgeix.

Les magues creadores d’aquesta il·lusió òptica són il·lustradores la major part de les vegades anònimes; artistes fantasma. Artistes que observen, inventen, interpreten, esbossan, creen originals, digitalitzen; que estan darrere del procés creatiu.

L’origen de tot procés artístic des del més ancestral és l’observació de la naturalesa. I tradicionalment l’ús d’elements del món natural com a motius decoratius té molt a veure amb aquesta necessitat de l’ésser humà d’estar en contacte amb ella. Per això l’interés i el dibuix de flors i plantes, primer en la indumentària i després en milers d’objectes que ens envolten, ha sigut una constant al llarg de la història.

En el món de la il·lustració tèxtil, l’obra no està subjecta a un bastidor o a un paper d’aquarel·la. El suport que l’alberga són teles unides com a pell, a un cos humà que es tiba i li dona forma. Sedes, llins, mussolines, són llenços de xicotetes obres d’art, pells tatuades; la pell escollida.”

0 Comentarios Deja una respuesta

    Deja un comentario

    Tu comentario(haz click para enviar)

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.

    Compartir

    This is a unique website which will require a more modern browser to work!

    Please upgrade today!